2014. december 12.
A magyar halászati ágazat fejlesztésére 12 százalékkal több forrás jut az Európai Unió jelenlegi költségvetési időszakában, mint az előzőben – mondta a Magyar Akvakultúra Szövetség (MASZ) elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. Ebből a pénzből juthat olyan gazdálkodóknak, akik Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann vagy Fendt géppel dolgoznak. Váradi László a Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetségével (MAHAL) […]
tovább...
2014. február 11.
Felértékelődik Magyarországon a horgászat és a halgazdálkodás, a folyók és tavak megújítása, a jelenleginél sokkal gazdagabb és értékesebb halállomány jobban kiszolgálja a horgászokat és vonzza a horgászturizmust. Ebben szerepet kaphatnak olyan vállalkozók is, akik Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt gépekkel dolgoznak. A Körösvidéki Horgászegyesületek Szövetsége és a Békés Megyei Önkormányzat múlt héten tartott fórumán Bardócz […]
tovább...
2013. december 20.
Hazánkban a haltermelés évente 22-23 ezer tonna: a tógazdaságokból és az intenzív haltermelő üzemekből 15-16 ezer tonna, a természetes vizekből 6500-7000 tonna származik. A magyarok átlagos halfogyasztása az uniós átlagnál jóval alacsonyabb, de 10-12 éven belül lényegesen emelkedhet – mondta Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI-nek. Hozzátette: a horgászok évente a természetes vizeken […]
tovább...
2013. szeptember 18.
Folyamatosan nő a haltermelés az utóbbi években Magyarországon – mondta Lévai Ferenc, az Aranyponty Zrt. vezérigazgatója kedden Budapesten. Mint kifejtette, a múlt évben 22 500 tonna halat termeltek Magyarországon. Ebből a mennyiségből 15 500 tonna volt az étkezési hal. Magyarországon az évi átlagos halfogyasztás fejenként 4 kilogramm körül van, ebből 2,5 kilogramm az édesvízi hal. […]
tovább...
2013. június 26.
Kedden Gödöllőn átadták a Halászati Programközpontot, a Komplex vidékfejlesztési lehetőségek a vízbázisok hasznosításán keresztül” elnevezésű szakmai tanácskozás keretében. A Halászati Programközpontot a gödöllői Haszonállat-génmegőrzési Központ (HáGK, korábbi nevén KÁTKI), a Szent István Egyetem halgazdálkodási tanszéke, az Aranyponty Zrt. és az Iszapfaló Kft. hozta létre. A partnerek célja egy olyan komplex szolgáltatási csomag kialakítása a magyar […]
tovább...