Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

15 milliárd forint támogatás tejtermelőknek

2011. június 14.

A tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatására – amely az idén és jövőre összesen több, mint 15 milliárd forint forrást jelent – közel 700 gazdálkodó jelentkezett – közölte legfrissebb tájékoztatójában kedden a Magyar Agrárkamara.

Így az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) Irányító Hatósága szerint egyetlen, a jogszabályi előírásokat és jogosultságokat teljesítő támogatást kérőnek sem kell elutasításra számítania forráshiány miatt. Vagyis: az a közel 700 gazdálkodó, aki a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatásra nyújtott be kérelmet megkaphatja a támogatást.

A gyakorlatban a kérelmezőnek több feltételnek is meg kell felelnie, melyet a pályázati kiírás részletezett. A beadott kérelmeknek adminisztratív, formai és tartalmi ellenőrzésen kell átesniük, melyek során többek közt vizsgálják a jogosultsági feltételeknek való megfelelést is. Ezek alapján egy pontrendszer segítségével rangsorolják az igényeket és a gazdálkodó csak ezt követően kaphatja meg az egyedi határozatot arról, hogy támogatási kérelmét jóváhagyták, részben jóváhagyták, vagy elutasították-e.

A Magyar Agrárkamaránál arra is felhívják a figyelmet, hogy a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatást igénylő közel 700 tehenészetnek már május 1-től be kell tartania a kötelező és vállalt állatjóléti, illetve állategészségügyi előírásokat a támogatás jogszerű és teljes körű igénybevétele érdekében.

Forrás: MTI