Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

150 milliárd agrártámogatást fizettek ki a gazdáknak

2015. december 4.

Az idén december elejéig több mint 150 milliárd forint agártámogatáshoz jutott különféle jogcímeken mintegy 105 ezer magyar gazdálkodó, az év végéig csaknem 200 milliárd forintot szeretne eljuttatni az MVH a gazdáknak – mondta az utalásokat végző Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke. A gazdák között lehettek Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz.Fahr tulajdonosok is.

____000forint_euroGyuricza Csaba közölte: a keddi nappal 36 ezer gazdálkodónak kezdték meg az egyszerűsített kistermelői támogatások kifizetését. Összességében 51 ezren kapnak ilyen támogatást. A támogatások 70 százalékát fizeti ki Magyarország előlegként, szemben a korábbi 50 százalékkal, amit az unió magyar javaslatra fogadott el. Az előlegeket október közepétől november végéig fizették ki, a további kifizetések 2016 júniusig megtörténnek. Ebben benne lehetnek Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann vagy Fendt géppel dolgozó gazdálkodóknak szánt összegek is.

A szakember ismertetése szerint minden eddiginél több, 35 különböző jogcímen igényelhetnek támogatást a gazdálkodók – így például állattenyésztés, növénytermesztés, vagy területalapú támogatások -, eddig 8 különböző jogcímen történt előlegfizetés.

Kitért arra: Magyarország az egyetlen tagállam, amelyik nemzeti hatáskörben vállalta, hogy ilyen sok jogcímen fizet előleget. Ausztriában vagy az Egyesült Királyságban sem indult még meg az előlegfizetés, ami a magyar gazdáknak – Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt, Deutz-Fhar tulajdonosoknak is – versenyelőnyt jelenthet – jelezte.