Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Befejeződött az aratás

2011. augusztus 22.

A hét végén befejeződött az aratás az országban, ennek eredményeként mintegy 4 millió tonna őszi búza került a magtárakba, így a malmok már az új búzát őrlik – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn.

Az idei 4,2 tonnás hektáronkénti búza terméshozam jelentősen felülmúlta a tavalyi országos 3,7 tonnás hektáronkénti termésátlagot. Az őszi búza learatott területe 953 ezer hektár volt, ez közel 59 ezer hektárral kevesebb az előző évben learatott területnél.

Búzából fél millió tonnával több termett a múlt évinél. Idén a búza hetven százaléka malmi, 30 százaléka pedig takarmány minőségű.

Befejeződött az őszi árpa aratása is, 165 ezer hektáron 4 tonna hektáronkénti országos termésátlag mellett 670 ezer tonna került a raktárakba.  Kukoricát összesen 1,2 millió hektárról takarítanak be, ez közel 145 ezer hektárral több az előző évi területnél. A július 27-i előzetes termésbecslés szerint 6,6 tonnás hektáronkénti hozam mellett 8,1 millió tonnás termés várható 2011-ben.

Összesen közel 575 ezer hektáron vetettek napraforgót, becslések szerint mintegy 1,4 millió tonna termésre számítanak a szakemberek 2,4 tonna hektáronkénti hozammal számolva.

Az aratási időszak alatt az érintett szakmai szervezetek és hatóságok részvételével folyamatosan működtek az Aratási Koordinációs Bizottságok, melyek megyei és országos szervezetei igyekeztek a betakarítással kapcsolatban felmerülő gondokat lehetőleg helyi szinten, azonnal kezelni. Az aratást veszélyeztető jelentősebb fennakadás nem volt – tartalmazza az összegzés.

Forrás: MTI

Alkatrészek Same, Deutz-Fahr, Hürlimann tarktorokhoz a Lucrus Bt-től. Az említett gépek teljeskörű javítását is vállaljuk,