Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

5,2 millió eurós büntetés a jogosulatlan kifizetések miatt

2012. február 19.

Az Európai Bizottság 5,2 millió euró területalapú támogatást követel vissza Magyarországtól a 2006-os és 2007-es igénylési évek kifizetéseiből – tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-t.

Az uniós döntés alapja, hogy nagy volt a jogosulatlan kifizetések kockázata. Az előző agrárvezetés ideje alatt ugyanis nem volt biztosított a hiteles mezőgazdasági parcella azonosító rendszer (MePAR). Emellett hosszú ideig nem történtek fejlesztések a program javítása érdekében sem.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a büntetést több körös tárgyalássorozat után sikeresen leszorította az eredeti 2 százalékról az adott években kifizetett – SAPS – keretösszeghez képest 0,55 százalékra.

Az MVH az elmúlt évben a kérelmek pontosabb kitöltése érdekében bevezette a minőségi monitoring rendszert, és a nagyobb felbontású ortofotót. Az intézkedések eredményeként a brüsszeli Bizottság auditja is rendben találta a rendszert a 2010. évi igényléseknél – közölte a minisztérium.

Forrás: MTI

Teljeskörű javítás és alkatrészellátás az ország egész területén, rövid határidővel Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Fendt és Hürlimann típusú traktorokhoz.