Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

A búza nagy része jól telel

2012. február 15.

Jól telel a tavaly ősszel mintegy egymillió hektáron elvetett búza jelentős része, mivel a vetéseket hó borítja, így most gyakorlatilag mindent kibírnak – mondta Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke szerdán az MTI-nek.

Az elnök közölte: a búzavezetést a fagy esetleg néhány tízezer hektáron károsíthatta, még a havazást megelőzően. De a tényleges kárt, azaz a kifagyás mértékét csak tavasszal lehet ténylegesen megállapítani – tette hozzá.

A repcét ugyanakkor jelentősen károsította a zord időjárás. A fagyokat megelőzően az aszály miatt pusztult ki a repce nagy területeken. Továbbá egy jelentős hányadában a rendkívüli hideg és fagy okozott érzékeny veszteséget.

Így előreláthatólag mintegy 100 ezer hektáron kell majd új növényi kultúrát – haszonnövényt – vetni tavasszal. Ez a repcevetés mintegy felét érinti – mondta a szakember.

Forrás: MTI

Ha alkatrészt keres vagy gépet javíttatna Same, Deutz-Fahr, Lamborghini traktorok esetében, a Lucrus Hungária KFT a segítségére lesz. Alkatrészek raktárról azonnal. Karbantartás és javítás az ország egész területén. Kedvező díjakkal.