Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

A falusi közösségek megerősítése a cél

2012. szeptember 14.

Virtuális Falu néven új programot indít a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA), melynek célja, hogy minél több vidéki fiatalt bevonjon a falusi közösségek életébe. A kezdeményezést a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja, az akció védnökei V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár és L. Simon László kultúráért felelős államtitkár.

Nemcsak a mezőgazdasági termelés fenntartásához, de a helyi, falusi közösségek továbbéléséhez is szükség van az utánpótlásra, a fiatalok bevonására. A Vidékfejlesztési Minisztérium örömmel áll olyan kezdeményezések mellé, amelyek a vidéki közösségek fennmaradását, a falusi lakosság helyben tartását segítik, és kiemelten támogatja azokat a fiatalokat, akik vidéken képzelik el a jövőjüket. A Virtuális Falu Program kiváló lehetőség arra, hogy a falusi fiatalok a helyi közösségek motorjaivá váljanak.

Az AGRYA olyan 18-26 év közötti fiatalok jelentkezését várja, akik már most is végeznek a saját falujukban közösségi tevékenységet, és szeretnék bővíteni az ehhez kapcsolódó ismereteiket, tudásukat. A programban egy négyszer háromnapos képzésen vehetnek részt a jelentkezők, amely egy virtuális falu életéhez, működéséhez kapcsolódó témákat dolgoz fel.

A képzéssorozat után a résztvevők közreműködésével az AGRYA egy országos kutatást indít, amely a falusi közösségekkel foglalkozik. A programot 2013 őszén egy konferencia zárja. A Virtuális Falu résztvevőit pályázaton választja ki az AGRYA, a programba 30 vidéki fiatal kapcsolódhat majd be. A jelentkezési határidő 2012. október 5. A pályázati felhívás és a jelentkezési lap letölthető a program weboldaláról, a www.mhvisz.hu címről, valamint a www.agrya.hu honlapról. A Virtuális Falu Program az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programjának támogatásával valósul meg.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Alkatrészek, karbantartás és javítás egy helyen, a Lucrus Hunbgária Kft-nél. Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt traktorokhoz