Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

A gazdaságátadási támogatás február 15-ig igényelhető

2013. február 7.

A mezőgazdasági termelők a gazdaságátadásához február 15-ig igényelhetnek támogatást – hívja fel az érintettek figyelmét a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a közleményében, amelyet eljuttatott az MTI-hez is.

A támogatás azoknak a fiatal gazdáknak jár, akik a 2012. évi kérelem alapján támogatásban részesültek, és a kérelmükben vállalták, hogy átvevőként részt vesznek a gazdaságátadási programban. A folyamat első elemeként az átadandó gazdaság vezetőjének támogatási kérelmet kell benyújtania legkésőbb 2013. február 15-ig a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. A kérelemben a gazdaság átvevőjeként a támogatásban részesülő fiatal gazda ügyfelet kell megjelölni – áll a közleményben.

A Vidékfejlesztési Minisztérium korábbi tájékoztatása szerint a támogatásokat a Darányi Ignác Terv vidékfejlesztési programjának forrásaiból fizetik ki. A támogatás célja, hogy az idősebb gazdálkodók visszavonulásával a fiatalabb generációk bekapcsolódhassanak a mezőgazdaságba. A keretösszeg mintegy 2,5 milliárd forint.

A programban azok az 55 év feletti, de még nem nyugdíjas gazdák igényelhetnek forrást, akik az elmúlt 10 évben mezőgazdasági
tevékenységet folytattak, és legalább három hektáron gazdálkodtak.

Jelentkezhetnek a termelők munkavállalói is. A pályázók legfeljebb 7 éven keresztül kaphatnak jövedelempótló jellegű támogatást, melynek a kötelező legkisebb munkabérhez viszonyított összege az átadandó gazdaság méretétől függ.

A gazdaságot olyan személy veheti át, aki még nem töltötte be a 40. életévét, megfelelő szaktudással rendelkezik, valamint vállalja, hogy főtevékenységű mezőgazdasági termelővé válik, és bővíti a gazdaságot.

Forrás: MTI

Támogatottaknak és a támogatásból kimaradóknak egyaránt kínálunk alkatrészeket Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt gépekhez, amelyeknek szervizelését, javítását is végezzük