Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

A prémium kategóriájú magyar pálinkák betörnének az orosz piacra

2013. február 18.

A prémium kategóriájú magyar pálinkák készítői szeretnének termékeikkel betörni az orosz piacra, ezért 11 magyarországi manufaktúra és cég mutatta be készítményeit Moszkvában és Szentpéterváron az utóbbi két napban. Az orosz fővárosban – folytatva az eddigi oroszországi borbemutatók hagyományát – a Tokaji borklub szervezésében zajlott a bemutató.

Mások mellett a gyulai, panyolai, ceglédberceli, agárdi, györkönyi, lajosmizsei, boldogkőváraljai manufaktúrák képviselői az MTI-nek elmondták: többségük csak néhány éve működik, és kevesen tudtak megjelenni eddig a külpiacokon. Azt remélik, hogy a Pálinka-fesztiválnak elnevezett rendezvény segítségével az orosz főváros és az északi nagyváros elit üzleteinek polcain, az éttermekben, szállodákban is kaphatóak lesznek a kiváló minőségű magyar pálinkák.

Tisztában vannak azzal, hogy ehhez összefogásra van szükség, hiszen hiába kiváló a termék, népszerűsítése, piacra juttatása költséges. Kiss Szilárd, a moszkvai magyar nagykövetség mezőgazdasági attaséja hozzátette: jogos az elvárás, hogy az Agrármarketing Centrum több segítséget, a mostanihoz hasonló lehetőségeket teremtsen a magyar pálinkamanufaktúráknak.

Az attasé elmondta, hogy Moszkvában a GUM, a Vörös téri luxusáruház, a Globusz-Gourmet elit oroszországi üzlethálózat, a francia nagykereskedelmi hálózat, valamint Ivanovo város magyar éttermének képviselői is megjelentek a Tokaji borklub rendezvényén.

Forrás: MTI

Gyümölcsösökbe a Same, a Lamborghini a Deutz-Fahr, a Hürlimann és a Fendt is gyárt megfelelő traktorokat. Ezekhez a gépekhez pedig a Lucurs Hungária Kft. teljeskörűen kínál alkatrészt. A traktorok javítását országosan végezzük.