Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

A szőlő- és gyümölcstermesztők egyszerűbben igényelhetnek támogatást

2012. szeptember 1.

A gazdák 2013-tól ugyanazon az éves adóbevallási nyomtatványon igényelhetik majd a szőlő- és gyümölcsültetvények műveléséhez nyújtott csekély összegű (de minimis) támogatást és a gázolaj jövedékiadó-visszatérítést közvetlenül a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). Ennek köszönhetően a termelők egy nyomtatványon, egy időben, egy helyen jelezhetik a támogatás iránti igényüket.

A de minimis jogszabály augusztus 30-án jelent meg. A 2013. január 1-től hatályba lépő új rendelet alapján a NAV-tól a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) kerül közvetlenül a gazdák kérelme. A jövőben a NAV adatszolgáltatása alapján ellenőrzi az MVH a de minimis támogatásra való jogosultságot, és fizeti a támogatást a termelőknek.

A de minimis támogatást azok a szőlő- és gyümölcstermelő gazdák kaphatják, akik az ültetvényeikben felhasznált gázolaj után a nekik járó jövedéki adót a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vámszerve teljes mértékben visszatérítette.

A mezőgazdaságban de minimis támogatásnak minősül minden olyan (központi költségvetési vagy önkormányzati) forrásból nyújtott támogatás, amelynek összege három egymást követő év alatt nem haladja meg a 7500 eurónak megfelelő forintot, és amiről a támogatást nyújtó, vagy a jogszabály kimondja, hogy mezőgazdasági de minimis támogatásnak minősül. A fentiekkel a kormány célja a vállalkozások adminisztrációs terheinek csökkentése, és a jogszabályok egyszerűsítése.

Forrás: MTI

Lamborghini alkatrész, Same alkatrész, Hürlimann alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész, Fendt alkatrész egy helyen a Lucrus Hungária Kft-től. Cégünk az alkatrész-értékesítés mellett teljeskörű javítást és karbantartást is végez.