Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

A termelők maguk is árulhatják dinnyéjüket a városokban

2011. július 20.

Az önkormányzatok kedvezményes árusítási helyeket jelölnek ki a dinnyetermelőknek a megyei jogú városokban – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden az MTI-vel.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn állapodott meg erről Kósa Lajossal, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével.

A megállapodás alapján az őstermelők a városközpontokban és más forgalmas helyeken – egy városban legkevesebb öt helyszínen – kapnak dinnyeárusítási lehetőséget.

A kijelölt helyeken csak olyan őstermelők árusíthatnak, akik őstermelői igazolvánnyal rendelkeznek és a falugazdásztól igazolást kaptak arról, hogy 2011-ben értékesítési céllal dinnyét termelnek.
A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) már hétfőn utasította a falugazdászokat, hogy soron kívül adják ki az igazolásokat a gazdáknak.

Korábbi információk szerint az idén mintegy 4.800-5.000 hektáron termelnek dinnyét Magyarországon. A területről származó mennyiség mintegy 60 százalékát Békés megyében, elsősorban Medgyesegyháza környékén termelik meg.
Ebben az évben várhatóan mintegy 180 ezer tonna dinnye terem Magyarországon. Ennek a mennyiségnek mintegy 70 százalékát külföldön, a többit belföldön értékesítik.

Forrás: MTI

A Lucrus B. teljeskörű alkatrészellátást és javítást kínál az SDF-csoport traktorjaira, így a Same, Lamborghini, Deutz-Fahr és Hürlimann típusokra.