Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Állattartó telepek korszerűsítésére lehet pályázni

2012. július 4.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 40 milliárd forint keretösszegű pályázatot indít állattartó telepek korszerűsítésére – jelentette be Fazekas Sándor tárcavezető szerdán az m1 Ma Reggel című műsorában.

A támogatási kérelmeket augusztus 1. és 31. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz – mondta el a miniszter. Kiemelte: a tárca elszánt az állattenyésztés talpra állításában, ezért az ágazat kiemelt támogatást kap az európai uniós és a nemzeti forrásokból is.

A 40 milliárd forintos keretösszeg 10 százalékát a kisértékű – maximum 25 millió forintos támogatási igényű – beruházásokra különítette el a VM – fűzte hozzá.

A minisztérium szerdai közleménye szerint azok a gazdák pályázhatnak, akik a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nyilvántartásában szereplő állattartó telepet üzemeltetnek. Egy pályázó legfeljebb 870 millió forintot igényelhet, míg a kisértékű beruházásokra maximum 25 millió forintot kérhetnek a jelentkezők.

A hozzájárulás mértéke az elszámolható kiadások 40-60 százaléka lehet. A támogatást az állattartó telepek bővítésére, a takarmányozási és a műszaki színvonal, az állategészségügyi és az élelmiszerbiztonsági feltételek, az infrastruktúra, valamint a munkakörülmények javítására lehet felhasználni. A forrás azt is elősegíti, hogy a telep megfeleljen a trágya elhelyezését szabályozó uniós előírásoknak – derül ki a VM közleményéből.

Forrás: MTI

Alkatrészek Same, Deutz-Fahr, Fendt, Hürlimann, Lamborghini traktorokhoz. A gépek javítását is végezzük országosan.