Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Augusztus 31-ig igényelhető támogatás juhok és kecskék elektronikus jelöléséhez

2012. augusztus 24.

Augusztus 31-ig nyújthatnak be támogatási kérelmet a juh- és kecsketartók állataik elektronikus egyedi jelölését biztosító eszközök beszerzésére, illetve a beszerzés költségeinek részbeni, utólagos megtérítésére – emlékeztetett csütörtökön a Magyar Agrárkamara.

A támogatás kizárólag a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által engedélyezett, és az Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszer (ENAR) honlapján felsorolt elektronikus jelölőeszközök beszerzéséhez igényelhető.

A közlemény szerint az elektronikus jelölőeszköz beszerzése akkor támogatható, ha az ENAR-szám alapján a kérelmező tenyészetéhez van hozzárendelve. A támogatás emellett csak azokat a juh- és kecsketartókat illeti meg, akik szerepelnek a Tenyészet Információs Rendszerben, eleget tesznek a vonatkozó ENAR-rendelet előírásainak, és legalább 10 állatuk van. A támogatás felső határa az állatlétszámtól függetlenül állattartónként 10 ezer eurónak megfelelő forint évente.

Az agrárkamara felhívta a figyelmet arra is: a késve, illetve a nem megfelelő formanyomtatványon beküldött kérelmeket érdemi vizsgálat nélkül elutasítja a Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Ugyanez vonatkozik azoknak a gazdálkodóknak a kérelmére is, akik nem rendelkeznek regisztrációs számmal, saját bankszámlaszámmal, nem jelentették be a KKV-kódjukat, vagy aláírásukkal nem hitelesítették a főlapot.
A kérelem egyben kifizetési kérelemnek is minősül, amelyet az MVH a beérkezés sorrendjében bírál el.

Forrás: MTI

Állattenyésztőknek és növénytermesztőknek egyaránt teljeskörű alkatrészellátást nyújt Lamborghini, Same, Febdt, Deutz-Fahr és Hürlimann traktorokhoz a Lucrus Hungária Kft. Cégünk országosan végzi a traktorok javítását karbantartását is.