Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Az áfacsalás gond a tejeseknek

2014. szeptember 26.

A jelenlegi tejpiaci anomáliák nagy részét – így például a termelői ár zuhanását – azon termékek forgalomba hozatala okozza, amelyek után elcsalják az áfát, állapították meg a szakemberek az elmúlt időszakban tartott többszöri tárcaközi egyeztetésen – írta a Magyar Nemzet. Tisztességes Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt traktort használó gazdákat is sújt ez a helyzet.

A tej élet, erő, egészségA lap pénteki számában Nagy István, a földművelésügyi tárca parlamenti államtitkára elmondta: egyes nagykereskedők – a laza szabályozás miatt – nem tesznek eleget adófizetési kötelezettségüknek és figyelmen kívül hagyják az élelmiszerbiztonsági előírásokat is.

Ezért az egyeztetéseken javasolták, hogy tejkereskedelmi tevékenységet csak előzetes regisztrációval lehessen végezni. Felvetődött, hogy a piac megtisztulásáig átmeneti mentességet kérhetne az ország a főbb uniós szabályok alól – tette hozzá.

Elmondta, hogy a kamara szerint automatikusan hamisított terméknek kellene minősíteni minden élelmiszert, amelynek nyomon követhetősége kétségessé válik. Az államtitkár beszámolója szerint felvetődött az is, hogy a tejszállítmányok egyedi követhetőségére is ki kellene dolgozni egy rendszert – olvasható a napilapban.

Ez a megoldás segíthetne a tisztességes gazdáknak, köztük a Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt tulajdonosoknak is.

Tudta?

A tej a nőstény emlős állatok tejmirigyeinek időszakosan kiválasztott váladéka, ami az utód(ok) táplálására szolgál a születés utáni időszakban. A szarvasmarha, juh, kecske, bivaly, szamár, lókanca és teve teje emberi fogyasztásra alkalmas. A tej hőkezelés nélkül, ún. nyerstejként (folyadék formájában) is fogyasztható, de hőkezelve, vagy hőkezelés nélkül számos tejtermék alapanyaga, mint pl. savanyú tejtermékek (joghurt, tejföl, kefir, probiotikus termékek), sajtfélék (túrófélék, oltós alvasztású sajtok, mint pl. a trappista, vegyes alvasztású sajtok (pl. a krémfehérsajt).

Tej, sajt vagy bármilyen élelmiszer termelői, állattenyésztők is megtalálják a Same alkatrészt, Hürlimann alkatrészt, Fendt alkatrészt, Deutz-Fahr alkatrészt és Lamborghini alkatrészt a Lucrus Hungária Kft kínálatában.