Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Az aszály növeli az agrárkártyák iránti igényt

2012. november 8.

Az idén a 300-400 milliárd forint közötti aszálykár, és az emiatt jelentősen, 40-50 százalékkal lecsökkent takarmánytermés mérsékli a gazdák jövedelmét és növeli hiteligényüket; többek között ez is közrejátszhat abban, hogy nő az érdeklődés az agrártermelők likviditási helyzetét javító agrárkártyák iránt.

A TakarékBank tájékoztatása szerint a takarékok által kibocsátott Gazdahitel-Gazdakártyák és Agrár Széchenyi Kártyák darabszáma az idén szeptember végéig 2200-ra nőtt. A kihelyezett hitelösszeg az elmúlt év végihez képest 10 százalékkal nőtt, és az év egészében a bank várakozása szerint akár 20-25 százalékkal is emelkedhet.

Az aszálykárral sújtott agrárvállalkozók megsegítésére többféle eszköz is rendelkezésre áll: ezek között már az idén is javíthatja a károsult gazdálkodók likviditási helyzetét az agrárkártyák révén igénybe vehető forgóeszköz-hitel.

A TakarékBankkal együttműködő takarékszövetkezeteknél és hitelintézeteknél az idén szeptemberig az agrárforgóeszköz-hitelállomány összege 11,8 milliárd forintról 13 milliárdra emelkedett – idézi a közlemény Egerszegi Ádámot, a TakarékBank takarékszövetkezeti üzletágának igazgatóját.

A kihelyezések növekedése a 2007 óta elérhető Gazdakártyával kihelyezett állomány szinten maradása mellett elsősorban az Agrár Széchenyi Kártya felfutásának köszönhető.

A takarékszövetkezeti integráció ez év elején indult el az Agrár Széchenyi Kártya forgalmazásával és az állomány folyamatosan emelkedett, szeptember végén már meghaladta az 1,2 milliárd forintot.

Mivel a beruházási hitelek nem nőttek ekkora ütemben, ez is megerősíti, hogy a rövid lejáratú hitelkihelyezés növekedése részben a károk enyhítését szolgálta – becsülte Egerszegi Ádám.

Forrás: MTI

Lamborghini alkatrészt keres? A Lucrus Hungária Kft kínálatában megtalálja a legkisebbtől a legnagyobbig. De az SDF csoport többi márkájához, így Same, Deutz-Fahr, Hürlimann traktorokhoz is teljeskörű alkatrészellátást biztosítunk, ugyanakkor a gépek javítása is része cégünk portfóliójának.