Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Be kell jelentkezni a tenyészkoca állatjóléti támogatásra

2015. március 18.

2015. március 31-ig lehet bejelentkezni az új állatjóléti, tenyészkocákra adható támogatásra a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál – jelentette be A Földművelésügyi Minisztérium. Jó tudni, hogy a most aktuális bejelentkezés nélkül a sertéstartók nem tudják majd igényelni a tenyészkoca támogatást. Ez vonatkozik a Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr traktort használó gazdákra is.

Az új állatjóléti, tenyészkocákra adható támogatásra a Földművelésügyi Minisztérium 8,62 milliárd forintot biztosít. A múlt évben kifizetett sertés állatjóléti támogatás összege 8,5 milliárd forintot tett ki. A kormány az idén nemzeti költségvetésből jelentős többletforrást biztosít a sertéstartóknak, ezért az ágazat 2015-től több mint 17 milliárd forint közvetlen támogatást kap. Ez a 2010-es 6 milliárd forintra rúgó ágazati forrás csaknem háromszorosa. Kocánként 38 580 forintos állatjóléti támogatást lehet elérni a gazdának évente, így az anyakoca ára 3 év alatt megtérülhet.

A kormány célja, hogy folyamatosan növekedjen a sertéslétszám és az ágazatba bekapcsolódó családi gazdaságok, valamint vállalkozások száma Magyarországon. Ezeknek a vállalkozásoknak lehet Same, Hürlimann, Fendt Deutz-Fahr vagy akár Lamborghini traktoruk is.

A Lucrus Hungária Kft gyári alkatrészeket kínál Same, Fendt, Deutz-Fahr, Hürlimann és Lamborghini traktorokhoz.