Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Cél a minőségi élelmiszerek előállítása

2014. szeptember 11.

A minőségi élelmiszerek előállítását és forgalmazását kívánja ösztönözni Magyarországon a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkársága – erről az államtitkárság vezetője beszélt szerdán Budapesten újságírók előtt egy háttérbeszélgetésen.

Az ilyen terméket előállítók között számos olyan van, aki Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr traktort használ.

Zsigó Róbert elmondta: az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkárság továbbra is szigorúan fellép az élelmiszerbiztonságot veszélyeztető termelők, gyártók és forgalmazók ellen, szeretné, ha a fogyasztók megfelelő minőségű magyar élelmiszereket találnának a boltok polcain. Ezért a jövőben az élelmiszerek minőségellenőrzésére is nagyobb hangsúlyt kívánnak helyezni. Vizsgálják azt is, hogy azokat az összetevőket tartalmazza-e egy-egy élelmiszer, amiket a csomagoláson feltüntetnek.

Jelezte: várhatóan még ebben az évben a kormány elé kerülhet az élelmiszeripar fejlesztési stratégiája. Ezen koncepció nyomán az élelmiszeripar több százmilliárd forintos fejlesztési forráshoz juthat. Ezeknek a forrásoknak a nagyságát azonban még nem konkretizálta, mondván nincs elfogadva a stratégia.

Zsigó Róbert kitért arra: a magyar élelmiszerkönyvben nem terveznek szigorításokat, ám annak felülvizsgálata folyamatos. Leszögezte azonban, hogy az élelmiszerek minőségét garantáló összetevőket szigorúbban számon kérik majd az élelmiszer-előállító cégeken. Annak érdekében, hogy megfelelő információkhoz jusson az államtitkárság, a közeljövőben a szakmai szervezetekkel, terméktanácsokkal belső konzultációt kezdenek.

Az államtitkárság hatékonyabban él a kommunikációs eszközökkel annak érdekében, hogy egy-egy fontos ügyről minél hamarabb és szélesebb körben tájékoztassa a nyilvánosságot. Példaként említette a szarvasgombával kapcsolatos “pestos” ügyet, amelyet a nyáron kellett felgöngyölíteni.

Élelmiszergyártással foglalkozó vállalkozásoknál is „futnak” Lamborghini, Same, Deutz-Fahr és Hürlimann traktorok, de Fendt is akad. Ezekhez a gépekhez teljeskörűen kínál alkatrészeket a Lucrus Hungária Kft, amely vállalja Lamborghini, Same, Deutz gépek javítását is.

Forrás: MTI