Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

50 milliárdot visszakér az Európai Bizottság

2013. augusztus 14.

180 millió euró (53,7 milliárd forint) agrártámogatást kér vissza az Európai Bizottság az Európai Unió tagállamaitól, köztük Magyarországtól, az összegek szabálytalan elköltése miatt – jelentette be kedden a brüsszeli testület.

A pénz csaknem harmadát, 60 millió eurót (17,8 milliárd Ft) a briteknek kell visszafizetniük a közös kasszába, de Varsónak is jelentősen a zsebébe kell nyúlnia: Lengyelországnak 40 millió eurót kell visszaadnia Brüsszelnek. Mindkért ország esetében a földnyilvántartási rendszerben, az úgynevezett MePARban, a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszerben, illetve a pénzek felhasználásának ellenőrzésében, a szankciók alkalmazásában és a helyszíni ellenőrzésekben találtak hiányosságokat.

Brüsszel ez alkalommal összesen 14 ország esetében döntött a már folyósított agrártámogatások visszafizettetéséről. Magyarországnak, szintén a MePAR hiányosságai miatt, mintegy 5 millió eurót (1,5 milliárd forint) kell visszafizetnie az uniós kasszába. Emellett pedig Budapestnek körülbelül 3,2 millió euró (1 milliárd forint) vidékfejlesztési támogatást is vissza kell adnia, mert Brüsszel úgy látja, hogy Magyarország nem minden esetben ellenőrizte megfelelően a támogatási feltételek teljesülését, vagy azért, mert a támogatás mértékét nem megfelelően számították ki.

Meghibásodott, nem működik? Same, Lamborghini, Deutz-fahr és Hürlimann traktorját megjavítjuk, azokhoz alkatrész biztosítunk. Lucrus Hungária Kft.