Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Jelentősen nőtt a magyarországi élőmarha-exportja

2015. július 2.

Jelentősen nőtt az első negyedévben a magyarországi élőmarha-exportja, a kivitel bővülése mögött elsősorban a török kereslet élénkülése áll – számolt be róla az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) jelentése alapján a Napi Gazdaság. Számos szarvasmarha-tenyésztő használ Lamborghini traktort, Same, Hürlimann vagy Fendt, illetve Deutz-Fahr gépet

A külföldi piacokon csaknem 30 százalékkal több szarvasmarhát adtak el a magyar tenyésztők. Törökországba tavaly novembertől idén februárig havi háromszáz és hatszáz tonna között, márciusban pedig több mint ezer tonna élő marhát értékesítettek. Az első negyedévben tízezer tonna volt az export és háromezer tonna az import az élő marhából.

Az élő baromfi exportja csaknem 22 százalékkal nőtt, az élősertés-kivitele viszont felére csökkent az első negyedévben 2014 azonos időszakához képest. A tej exportja az első három hónapban 13 ezer tonnával több volt, mint egy éve. A Lucrus Hungária KFt is egyre több Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt, Same és Lamborghini tulajdonost szolgál ki.

AZ AKI adatai szerint 5,8 százalékkal nőtt a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékek exportja az év első negyedében, az import viszont négy százalékkal alacsonyabb volt az egy évvel korábbi szinthez képest.

Tudta?

A szarvasmarha (Bos primigenius vagy Bos taurus) párosujjú patás állat, kérődző. Háziasított alakja a házi szarvasmarha vagy házimarha, amely a ma már kihalt őstuloktól származik – írja a wikipédia. A házi szarvasmarhák genetikai állományuk alapján két alfajba sorolhatók, az Ázsia nagy területén elterjedt úgynevezett „brahman” típusnak vagy zebunak vállpúpja van (, míg a világ többi részén a púp nélküli közönséges szarvasmarha a megszokott. A házi szarvasmarhát korábban az őstuloktól eltérő külön fajnak tartották.

Same alkatrész, Lamborghini alkatrész, Hürlimann alaktrész, Fendt alaktrész és Deutz-Fahr alkatrész egy helyen a Lucrus Hungária Kft-nél. Teljeskőrű alkatrészellátás és javítás.

Forrás: Napi Gazdaság, wikipédia