Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Másfél milliárd biztosítási díjtámogatást osztanak ki

2014. február 24.

Mintegy 1,5 milliárd forint mezőgazdasági biztosítási díjtámogatás kifizetését kezdte meg a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) közreműködésével pénteken – közölte a tárca az MTI-vel. 2600 gazdálkodónak jut a pénzből, a termelők között lehetnek olyanok, akik Lamborghini, Same, Deutz, Hürlimann vagy Fendt géppel dolgoznak.

A VM rendelete alapján a fenti összeget azok a termelők kapják meg, akiknek a támogatott konstrukciójú mezőgazdasági biztosítási szerződését és a biztosítási díj megfizetéséről szóló igazolását az MVH jóváhagyta. A támogatás mértéke a támogatott konstrukciójú biztosítási szerződések díjának 65 százaléka.

A fennmaradó kérelmek lezárása és kifizetése 2014. első felében folyamatos – olvasható a közleményben.

A biztosítás az előre nem látható, de véletlenszerűen bekövetkezhető események anyagi követelményei (kárai) elleni védelem. A biztosítás működésének lényege a kollektív tartalékképzés, a biztosítási díjakból képzett díjtartalék felhasználása a bekövetkező károk fedezésére. Biztosítási szolgáltatást Magyarországon kizárólag biztosítótársaságok végezhetnek.

Biztosítást bárki köthet, azok a gazdák is, akiknek gépparkját Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann vagy Fendt gép is bővíti.

A biztosításba vehető kockázatokkal szemben alapvető követelmény, hogy tiszta kockázatnak kell lenniük, vagyis ha bekövetkeznek, a bekövetkezésnek egyértelműnek kell lennie és kárt kell okoznia (ezért nem lehet többek között szerencsejátékra biztosítást kötni). Ezen belül két alapvető csoport különböztethető meg, az egyik az abszolút kockázat (amikor a kár bekövetkezése biztos, csupán időpontja bizonytalan; például a biztosított halála), a másik a relatív kockázat (amikor a kár bekövetkezése nem biztos, időpontja sem ismert, az okozott kár mértéke és a bekövetkezés gyakorisága is változó; például jégverés, gépjárműben okozott kár, csonttörés stb.).

Traktoralkatrész raktárról Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt gépekhez. A Lucrus Hungária Kft vállalja a Lamborghini, same, Deutz traktorok javítását országosan.