Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Módosul több agrár-vidékfejlesztési rendelet

2015. június 11.

A pályázók számára kedvezően módosul összesen negyvenegy, a 2007-2013-as ciklushoz kapcsolódó, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból és az Európai Halászati Alapból nyújtandó támogatásokat szabályozó rendelet – közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkársága szerdán az MTI-vel. A szabályok vonatkoznak a Same, Lamborghini tulajdonosokra, de Hürlimann, Fednt és Deutz-Fahr traktort használókra is. A módosítások a Magyar Közlöny keddi számában jelentek meg.

A Miniszterelnökség közleménye szerint az érintett rendeletek egyes rendelkezéseinek hatályon kívül helyezése segíti a források eredményesebb, hatékony felhasználását, a 2015. december 31-én záruló Új Magyarország Vidékfejlesztési Program sikeres megvalósítását. Eredményeinek örülhetnek a Lamborghini traktort alkalmazó gazdálkodók és azok is, akik Same, Deutz-Fahr, Fendt, Hürlimann alkatrészt alkalmaznak.

A módosítások több helyen a jelenleg folyamatban lévő ügyekre is vonatkoznak, a legtöbb hatályon kívül helyezett rendelkezést pedig már a meglévő eljárásokban sem kell alkalmazni. Ennek hatásaként a gazdák eredményesen be tudják fejezni a támogatott fejlesztéseket és lehívhatják a részükre megítélt teljes támogatást.

A rendelet több esetben meghosszabbítja a kifizetési és megvalósítási határidőket is. A közlemény emlékeztet, hogy a Miniszterelnökség eddig öt alkalommal döntött agrár-vidékfejlesztési jogcímrendeletek módosításáról. A változtatások a gazdák ( Same, Hürlimann, Fendt, Deutz-Fahr és Lamborghini tulajok is ) támogatása, valamint a rájuk nehezedő teher és a szankciók csökkentése mellett hozzájárulnak a 2007-2013 közötti ciklusban lekötött, Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap forrásainak maximális felhasználásához is.

Same alkatrész, Fendt alkatrész, Lamborghini alkatrész, Hürlimann alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész egy helyen, a Lucrus Hungária Kft-nél. Traktorjavítás országosan.