Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Nem árt a vetéseknek a változékony időjárás

2015. január 12.

A változékony időjárás nem árt a vetéseknek, mivel növények nyugalmi állapotban vannak – mondta a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke pénteken az MTI érdeklődésére. Ezzel számos olyan gazda is tisztában van, aki Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr traktort használ.
Vancsura József ugyanakkor emlékeztetett: az enyhén fagyos időjárásra most szüksége lenne a gazdálkodóknak, ugyanis a kártevőket jelentősen gyérítené a hideg idő.

Emellett még a földeken lévő kukorica betakarítását is segítené a tartósabb fagy, a gépekkel (Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt esetében is) ugyanis rá lehetne menni a földekre ott is, ahol ez most még nem lehetséges.

Mintegy 60 ezer hektár kukorica betakarítását végzik folyamatosan a gazdák, ahol ez lehetséges.

December közepén Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára már jelezte: a kukorica betakarításának befejezése várhatóan januárra húzódik, mivel a felázott talajra, illetve a belvizes területekre gépekkel nem lehet rámenni. A becslések szerint mintegy 60 ezer hektáron rosszak a talajviszonyok.
A rossz talajviszonyok műszaki problémákat is okozhatnak. Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr gépek esetén a Lucrus Hungária Kft teljeskörűen kínál alkatrészeket. A gépek javítását országosan végezzük.

Forrás: MTI