Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Jimi Hendrixről neveztek el egy új növényt

2016. december 19.

Jimi Hendrixről neveztek el egy új, ritka növényfajt. A mexikói Baja California államban talált növény a Dudleya hendrixii, vagyis Hendrix kövirózsája nevet kapta.

12-14-16_hendrix_plant_589xA kövirózsák (Sempervivum) szélsőségesen szárazságtűrő, igénytelen növények, amelyek rendkívül sokáig elélnek. A most felfedezett faj kevesebb mint 30 centiméter magas, rózsaszín-fehéres virágai nyáron elhalnak, ősszel újra kihajtanak.

A San Diegó-i Állami Egyetem szerint a növényt egy korábbi diákjuk, Mark Dodero fedezte fel, miközben állítólag Hendrix Voodoo Child című számát hallgatta.

Hendrix zenéjével és emlékével ellentétben azonban a növény komoly veszélyben van, mivel pár ezer négyzetméternyi élőhelyére a mezőgazdasági termelés és a fejlesztések is komoly fenyegetést jelentenek.

Tudta?

Gitarrlegenden Jimi HendrixMint a wikipédia elmeséli Jimi Hendrix merikai gitáros, énekes, zeneszerző. Mind a mai napig valóságos kulturális ikonnak számít. Rajongók és kritikusok egyaránt elismerik kivételes tehetségét, sokak szerint Jimi Hendrix a valaha élt legjobb és legnagyobb hatású rockgitáros. 1967-ben tett szert világhírnévre, amikor zenekarával, a The Jimi Hendrix Experience-szel a montereyi popfesztiválon első amerikai koncertjét adta. 1969. augusztus 18-án az ő fellépésével zárult a woodstocki fesztivál.

Zenélni leginkább egyedül tanult, balkezes létére egy jobbkezes Fender Stratocasteren játszott, amit fordítva húrozott fel, hogy jó legyen neki, de ezen kívül voltak más gitárjai is. Tragikus hirtelenséggel, 1970. szeptember 18-án, londoni lakásában hunyt el – 27 éves volt.