Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Kiszorítják a nem hatékony termelőket

2017. május 11.

Nincs idő várni a fejlesztésekkel az agráriumban, az alacsony felvásárlási árak kiszorítják a nem hatékony termelőket a piacról – hívta fel a figyelmet a mezőgazdasági ártrendeket elemezve a K&H. A helyzet Same, Lamborghini, Hürlimann, Deutz-Fahr és Fendt tulajdonosokat is érinthet.

deutz_tractorA Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön közzétett adatai alapján márciusban 1,4 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak az előző év azonos időszakához képest, az élő állatok és állati termékek árának 11,1 százalékos emelkedése és a növényi termékek árának 3,6 százalékos csökkenése miatt.

A legfrissebb adatok alapján tovább erősödött a mezőgazdasági termékek két fő trendje, a növényi termékek ára alacsony árszinten stabilizálódik, míg az állati termékek árának emelkedése az elmúlt évek visszaeséseit kompenzálja – fejtette ki a közlemény szerint Tresó István, a K&H agrárüzletág vezetője.

Hangsúlyozta: a növényi termékek esetében folytatódik az ár stabilizálódása, mivel a készletszintek globálisan magasak, és várhatóan az idei termésmennyiség is meglesz; ha nem történik valami rendkívüli piaci esemény, katasztrófa, ezek az árszintek minimum két évig fennmaradhatnak. Ugyanakkor az állati termékek jelenlegi árszintje már túllendült az egyensúlyi ponton, ezért a viszonylag magas ár nem tartható fent sokáig, korrekcióra lesz szükség – jelezte.

Az elemzés szerint a jövőben számolni kell azzal, hogy – főként a növénytermesztés esetében – a viszonylag alacsony árak kiszoríthatják a piacról azokat a cégeket, amelyek nem tudnak lépést tartani a fejlődéssel. Sürgető hatékonyságnövelő beruházásokba fogni, amelyeknek három fő iránya a technológiafejlesztés, a humánerő tudásszintjének növelése és a mérethatékonyság.

 

Same, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt és Lamborghini alkatrészek a Lucrus Hungária Kft-től. Traktorjavítás országosan.