Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Módosul az öntözésfejlesztési pályázat

2016. július 5.

Az öntözött területek növelését célzó beruházások eredményes megvalósítása érdekében módosul a Vidékfejlesztési Programban a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztésére kiírt pályázat – közölte a Miniszterelnökség hétfőn. A változtatás érinti a Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr tulajdonosokat is

watering_ontozesAz öntözésfejlesztési pályázaton mintegy 49,5 milliárd forint áll rendelkezésre, egyebek között a vízvisszatartás, a vízkészletekkel való fenntartható gazdálkodás, a takarékos öntözési technológiák elterjesztésének támogatására.

A Miniszterelnökség közölte: a hamarosan megjelenő módosítás eredményeként lehetővé válik például a 12 évesnél idősebb gyümölcstermő ültetvények öntözésfejlesztése, változnak a meliorált utak kialakításával kapcsolatos feltételek, egyszerűbbé válnak az engedélyezési eljárásra vonatkozó előírások. Mindez segíthet a gazdáknak, azoknak is, akik Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr, esetleg Same géppel dolgoznak.

A támogatási kérelmek benyújtására július 6. helyett augusztus 1-jétől lesz lehetőség, hogy a módosított felhívást a pályázók minél szélesebb körben megismerhessék – jelezte a Miniszterelnökség.

Tudta?

Mint a wikipédia bemutatja az öntözés a talaj nedvességtartalmának mesterséges úton történő szabályozását, pótlását jelenti. Az öntözést általában száraz területeken, a mezőgazdasági termékek növekedésének előmozdítására, valamint a csapadékszegény időszakokban alkalmazzák. Az öntözésnek további szerepei is vannak a növénytermesztésben, ilyen például a növények védelme a fagy ellen, a gabonatermesztésben a gyomnövények elfojtása, valamint a talaj tömörítésének elősegítése. Az öntözéses gazdálkodással szemben, a közvetlen esőzéseken alapuló gazdálkodást csapadékra épülő mezőgazdaságnak hívjuk. Az öntözést igen gyakran a vízelvezetéssel együtt kezelik, mely a felszíni vagy a felszín alatti vizek természetes vagy mesterséges elvezetését jelenti.7

 

Same alkatrész, Lamboghini alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész, Hürlimann alkatrész, Fendt alkatrész egy helyen a Lucrus Hungária Kft-nél. Traktorjavítás országosan.