Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Nem jár kompenzálás rágcsálók okozta kárra

2014. július 23.

Nem jár kárenyhítés és biztosítást sem lehet kötni mezei pockok okozta károkra, ezért az idei pocokinvázió teljes, országosan akár forint-tízmilliárdokat kivető kockázatát a termelők viselik – olvasható a szerdai Napi Gazdaságban. A termelők között pedig lehetnek szép számmal Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt tulajdonsok.

A Földművelésügyi Minisztérium úgy tájékoztatta a lapot, hogy a 2012-ben bevezetett, uniós szabályokhoz igazított új agrár-kárenyhítési rendszer csak az árvízkárok és egyéb kedvezőtlen éghajlati jelenségek miatt bekövetkezett növénykárok mérsékléséhez ad segítséget a befizetések ellenében.

A lap szerint, ha csak a termelői becslésekben szereplő, a pocokkár miatt kieső félmillió tonnányi búzatermés árát veszik figyelembe, akkor is 25 milliárd forinttól estek el a termelők (közöttük Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt, Deutz-Fahr gépekkel dolgozók). Azt az aratás végéig egyelőre nem lehet tudni, mekkora is pontosan a kiesés akár a búzánál, akár az egyéb terményeknél.

A rágcsálók az emlősök osztályának egy rendje, amelybe 34 család és mintegy 2435 recens faj tartozik. A legtöbb rágcsáló egér méretű, de azért akadnak jóval nagyobbak is. A valaha élt legnagyobb rágcsáló a Dél-Amerika elszigeteltsége idején kifejlődött, csaknem víziló méretű Josephoartigasia monesi volt, ez azonban a nagy amerikai faunacsere eredményeként kihalt.

A mezei pocok az emlősök osztályának a rágcsálók rendjébe, ezen belül a hörcsögfélék családjába tartozó faj. Nagyon kicsi rágcsáló, hossza mindössze 8-10 centiméter, a farka 3-4 centiméter, testtömege 20-30 gramm. Háta, oldala barnásszürke a hasa fölött sárgásbarna csík, hasa piszkosfehér.

A mezőgazdasági ágak bármelyikében is dolgozik a Lucrus Hingária Kft. gyári alkatrészeket kínál Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és fendt traktorokhoz. Munkatársaink országosan végzik Same, Lamborghini, Deutz-Fahr traktorok javítását.

Forrás: Napi gazdaság, wikipédia