Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Nem károsodtak a szőlőültetvények a fagyokban

2018. március 27.

Változatos volt az elmúlt három-négy hónap időjárása. A gazdák tartottak attól, hogy a szőlő a tél végi melegben elindul a fejlődésben, beindul a nedvkeringés, és a később jelentkező fagyok károkkal járnak. A borvidéken azonban ezek az időjárási rendellenességek mérhető és jelentős kárt nem okoztak – mondta Nyilas János, a Mátrai Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke.

7865518910_2ae6013c3f_bDecemberben, januárban nem melegedett fel annyira a talaj, hogy elindította volna a nedvkeringést, a márciusi mínusz tíz fok alatti hőmérsékletek így mélynyugalmi állapotban lévő szőlőtőkéket találtak.

Ezt az egyhetes mínusz 10 fok alatti hőmérsékletet inkább pozitív hatású lehet: segített azoknak a kórokozóknak, kártevőknek gyérítésében, amelyek korán, a márciusi, áprilisi rügyfakadás után jelentkeznek.

Pál Sándor, az Egri Borvidék Hegyközségi tanácsának elnöke is arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a borvidéken a fagy nem okozott károkat, de megjegyezte, hogy az időjárás akadályozza a munkákat. Az elmúlt hetek hideg időjárása, a hóesés, a sár miatt nem tudtak úgy haladni a metszéssel, a támberendezés javítással, kötéssel, mint ahogy az optimális lenne. Az egri szakember szerint e körülmények ellenére a metszés már elég előrehaladott állapotban van a borvidék nagy részén. A sáros talaj a gépek, traktorok munkáját is nehezíti a földeken.

 

Same alkatrész, Lamborghini alkatrész Hürlimann alkatrész, Fendt alkatrész, Deutz-fahr alkatrész egy helyen a Lucrus Hungária Kft.-nél.