Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Nőnek a felvásárlási árak a sertéságazatban

2016. július 20.

Az év eleji mélypontot követően nőnek a felvásárlási árak, és így rendeződnek a piaci viszonyok a sertéságazatban – mondta a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) titkára szerdán az MTI-nek. Számos gazdának, így Same, Deutz-Fahr, Hürlimann, Lamborghini és Fendt tulajdonosoknak is segíthet ez.

malac_pig2Menczel Lászlóné közölte: az élőállat kilogrammonkénti felvásárlási ára az idei év első 3 hónapjában mélyponton volt, alig érte el a 300 forintot, mostanra azonban 400-410 forint között van.

A szakember szerint ez nemzetközi piaci folyamatok eredménye. Megélénkült ugyanis a kereslet Ázsiában a sertéshús iránt, főként Kínában és Dél-Koreában. Ez enyhítette azt a nyomást, amely az orosz embargó miatt alakult ki az unió piacán. Az EU-ban korábban az oroszországi szállítások leállása miatt kínálati piac alakult ki, ami jelentős mértékben csökkentette a felvásárlási árakat.

Az év elején az alacsony árak miatt a magyar termelők vesztesége kilónként átlagosan mintegy 50 forint volt – mondta Menczel Lászlóné. Ez sújthatott olyan termelőket is, akik Same, Lamborghini, Hürlimann, Deutz-Fahr, Fendt géppel dolgoznak

A  helyzet most jobb, keresleti piac alakul ki, nőnek az árak, és az importnyomás is csökkent.    A szakember megjegyezte, hogy a sertés tőkehúsok áfájának csökkenése, ennek nyomán a belföldi kereslet növekedése nélkül az ágazat szereplői nem tudtak volna talpon maradni az import húsok beáramlása okozta versenyhelyzetben.

 

Same javítás, Lamborghini javítás, Hürlimann javítás, Deutz-Fahr javítás – a Lucrus Hungária Kft-nél.

Alkatrészek teljeskörűen.