Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Kevesebb meggy lehet a tavalyinál

2013. június 17.

A tavalyinál 5-10 ezer tonnával kevesebb meggyre számítanak az idén – közölte az Állami Gyümölcstermesztési Kutatóintézet az MTI-vel.

Nincs egyetértés azonban a szakemberek között, a Fruit Veb munkatársai szerint országosan körülbelül hatvanezer tonna meggytermésre lehet számítani, ami hozzávetőleg a tavalyi terméssel egyezik meg.

A kutatóintézetben viszont úgy látják, hogy kelet-magyaroszági fagykárok és beporzási problémák miatt mindenképpen kevesebb lesz a meggytermés. A fagykárok miatti csökkenést némileg ellensúlyozza, hogy az Érdi bőtermő, amely a teljes termőterület 45-50 százalékát adja, szép termést mutat, viszont az ottani fajták közül sem mindegyik teljesít egyformán.

Pontos árakkal kapcsolatban csak a jövő héttől lehet biztosabbat tudni, az előzetes becslések szerint minimális emelkedés várható a piacokon, így tehát a hazai meggyvásárlók pénztárcája is megérezheti a szélsőséges tavaszi időjárást – jegyzik meg.

A meggyről:

A meggy egy csonthéjas magvú gyümölcs, illetve az azt termő meggyfa (Prunus cerasus) rövidebb neve.

A meggyet már az ókorban is ismerték a Földközi-tenger vidékén és Perzsiában. Magyar neve finnugor eredetű, ami azt jelzi, hogy már a honfoglalás előtt is ismerték eleink a vadmeggyet. Sok magyar helységnév és (Meggyaszó, Meggyesegyháza) és családnév jelzi korai ismertségét és elterjedtségét.

Forrás: MTI, wikipédia

Alkatrészek Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt gépekhez. Traktorjavítás országosan, olcsón, rövid határidővel.