Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

E hónap végéig igényelhető az őshonos állatfajták támogatása

2011. szeptember 27.

Szeptember végéig igényelhető az őshonos állatfajták támogatása – közölte a Magyar Agrárkamara kedden az MTI-vel. A közlemény alapján a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) ide vonatkozó rendelete szerint szeptember 1. és 30. között támogatási kérelem nyújtható be a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére.
A rendelet módosítását megelőzően nem volt lehetőségük e jogcímen támogatáshoz jutniuk azoknak a gazdálkodóknak, akik 2010 után kezdtek őshonos állatok tartásával foglalkozni.

A támogatás vissza nem térítendő – állatlétszám alapú támogatás -, amelynek összege egy egyedre vonatkozóan 8-284 eurónak megfelelő forintösszeg, azaz mintegy 2.200-81.000 forint, állatfajtól, fajtától függően.

A módosítás alapján ezentúl évente lehet támogatási kérelmet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) illetékes megyei kirendeltségéhez.

Forrás: MTI

Same, Hürlimann és más nyugati traktorokhoz alkatrész a Lucrus Bt.-től. A teljeskörű alkatrészellátás mellett, a gépek javítását is vállaljuk