Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Elindult a Halastavi Környezetgazdálkodási Program

2011. november 25.

Elindult a halastavak természeti értékeinek megőrzését és fejlesztését támogató Halastavi Környezetgazdálkodási Program (HKP), ami lehetővé teszi, hogy a haltermelők részleges kompenzációt kapjanak a természetvédelmi jellegű szolgáltatásaikért – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken.

A támogatási kérelmet 2011. december 1-31. és 2012. augusztus 1-31. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. A támogatás célja a környezettudatos gazdálkodás, a fenntartható táj-használat kialakítása, és a gazdaságok életképességének növelése.

A magyar tógazdasági haltermelés jellemzője, hogy bár a halastavak nagyon sok természetvédelmi szempontból értékes növénynek és állatfajnak adnak élő- és táplálkozó helyet, az állományok fenntartásának jelentős költségei a termelőket terhelik. A vissza nem térítendő támogatás mértéke legfeljebb 52 ezer forint lehet halastó hektáronként, ami a teljes, 5 éves támogatási időszakra vonatkozik.

Az adott gazdálkodási évben kifizetett támogatás összege nem haladhatja meg a haltermelő előző évi halászati árbevételének 15 százalékát. A kifizetés két részletben történik, az első évben a támogatási kérelem egyben kifizetési kérelemnek is minősül. A programban résztvevő tógazdasági haltermelőknek vállalniuk kell, hogy halastavaikon 5 éven keresztül betartják a program előírásait. A vállalt kötelezettségek teljesítését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adminisztratív úton, illetve a helyszínen is folyamatosan ellenőrzi – írja közleményében a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Forrás: MTI

Teljeskörű alakatrészellátást és javítást kínálunk az ország teljes területén Same, Hürlimann és más nyugati traktorokhoz. www.lucrus.hu