Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Évi négymilliárd támogatás az agroturizmusnak

2011. június 2.

Az évi 4 milliárd forintos támogatási keretből egy pályázó legfeljebb 35 millió forintot kaphat – egyebek mellett ezt tartalmazza a vidékfejlesztési miniszternek az agroturizmus támogatásáról szóló rendelete, amely a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A támogatott célok széleskörűek: falusi szálláshely kialakítása, bővítése, felújítása, akadálymentesítése, a szálláshelyhez nem kötött szolgáltatások közül pedig – egyebek mellett – a lovas-, vadász-, erdei-, horgász- vízi és borturizmus.

Nem igényelhető támogatás többek közt ingatlan és élő állat vásárlásához, valamint konferenciaturizmushoz. Szintén nem jár támogatás a terepmotorozáshoz, a terepkerékpározáshoz és a quadozáshoz.

A hátrányos helyzetű területeken az elszámolható kiadás 65 százaléka, de legfeljebb 35 millió forint a támogatás felső határa. Nem hátrányos területen a támogatási arány 60 százalék. A borturizmus csekély összegű, legfeljebb 20 millió forintos támogatást kaphat.

A támogatás a magánszemélyek mellett a mikro-, kis-, és középvállalkozásoknak, az önkormányzatoknak és az egyházaknak jár. A támogatási kérelmet július 1. és augusztus 1. között a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz kell benyújtani.

Forrás: MTI