Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Iskolatej 260 milliós támogatással

2014. június 25.

Az Iskolatej Program keretében 263,4 millió forint támogatást fizetett ki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal a napokban a 2013/2014-es tanévre vonatkozó támogatás részeként – tájékoztatta a hivatal kedden az MTI-t.

A tej élet, erő, egészségA szállítók és a fenntartók (lehetnek közöttük Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt tulajdonosok is) a 2014. január-februárban kiosztott tejtermékekre vonatkozóan a kérelmeket 2014. május 31-ig nyújthatták be.

Jelenleg még folyamatban van az utolsó szállítási időszak a 2013/2014-es tanévre vonatkozóan: a 2014. március-áprilisi időszakban kiosztott termékekre vonatkozó támogatási kérelmeket még 2014. július végéig be lehet adni. A kérelmeket ugyanis a szállítási időszak végét követő harmadik hónap végéig van lehetőség benyújtani az MVH-hoz.

A korábban kiadott VM-rendelet alapján az óvoda-, és iskolatej program keretében kedvezményezettenként és tanítási naponként átlagosan legfeljebb 0,25 liter tej egyenértékkel megegyező mennyiség erejéig – a rendeletben meghatározott tejtermékek után – támogatás igényelhető. Nem kizáró ok, ha valakinek van Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt vagy Same traktorja.

A támogatást a programban részt vevő intézményekben óvodások és általános iskolai tanulók ellátása esetén uniós forrásból és a magyar központi költségvetésből, a középfokú iskolai tanulók ellátása esetén pedig uniós forrásból finanszírozzák.

Tudta?

A tej a nőstény emlős állatok emlőinek kiválasztott váladéka, ami az utód(ok) táplálására szolgál a születés utáni időszakban. A szarvasmarha, juh, kecske, bivaly, szamár, lókanca és teve teje emberi fogyasztásra alkalmas. A tej hőkezelés nélkül, ún. nyerstejként, folyadék formájába is fogyasztható, de hőkezelve, vagy hőkezelés nélkül számos tejtermék alapanyaga, mint pl. savanyú tejtermékek (joghurt, tejföl, kefir, probiotikus termékek), sajtfélék (túrófélék, oltós alvasztású sajtok, mint pl. a trappista, vegyes alvasztású sajtok (pl. a krémfehérsajt).

A tej összetevőinek aránya jelentősen függ attól, hogy milyen állattól származik. 1 liter tehéntej tápértéke 620 kalória. Átlagos összetétele: 87,9% víz és 12,1% szárazanyag.

A Lucrus Hungária Kft ügyfelei között vannak tejtermelők, ők és mindenki más is választhat a cégünk által kínált alkatrészek közül. Vállalkozásunk gyári alkatrészeket kínál Same, Lamborghini, Hürlimann és Fendt, valamint Deutz-Fahr traktorokhoz.

Forrás: MTI, Wikipédia, traktor-alkatresz.hu