Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Gyenge-közepes az őszi vetés Zalában

2012. február 1.

Gyenge-közepes képet mutat a szántóföldi növényállomány Zala megyében, de a tartós hideg miatt – ha nem esik elegendő hó – kifagyhatnak az ősszel elvetett növények – tájékoztatta Fentős János, a Zala Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóságának osztályvezetője kedden az MTI-t.

A napokban a hajnali órákban mínusz 10 fok alá csökkent a hőmérséklet Zalában, amit néhány napig még a hótakaró védelme nélkül is át tud vészelni a növényállomány. A hótakaró hiánya miatt azonban a hosszabb ideig tartó kemény hideg már komoly károkat okozhat – mondta az osztályvezető.

Hozzátette; az október végi csapadék hatására a növények nagy része kikelt, de a fejlettségük még egy-egy táblán belül is nagyon eltérő.

Zala megyében tavaly ősszel 26.816 hektáron vetetek őszi búzát, 2 ezer hektárral nagyobb területen, mint a korábbi évben. Néhány hektárral nőtt a repce vetésterülete is, mintegy 15 ezer hektáron vetették el a káposztarepcét. A gazdák 4.500 hektárnyi földet őszi árpával, 2.800 hektárt pedig tritikáléval vetettek be.

Az őszi mélyszántást 58 ezer hektáron végezték el tavaly Zala megyében. A vetési szándék szerint az idén 64 ezer hektárt vetnek be tavaszi növényekkel; napraforgóval, kukoricával, tavaszi árpával, búzával. A tavaszi munkák – időjárástól függően – várhatóan március elején kezdődnek el.

Forrás: MTI

Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt traktorokhoz alkatrészek és teljeskörű javítás, karbantartás, országszerte.