Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Hónap elején vásárolunk csirkehúst

2011. július 12.

A fizetésnapokhoz igazodva vásárolnak csirkehúst a fogyasztók, a hó végén halmozódik a boltok készlete – írja a Napi Gazdaság. A lap indformációi szerint a magyar fogyasztók két-három éve áttértek az olcsó baromfihúsokra. Idén már az is megfigyelhető, hogy a hó elején szerzik be azt Bárány László, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke szerint.

Az országos kereskedelmi láncokban az akciós heteken akár 20-30 százalékkal is magasabb az értékesítés. Összességében elmondható, hogy a baromfipiacot kevésbé rázta meg a válság. Az eladásokat a magas takarmányárak rontották le, a belföldi értékesítés viszont nem csökkent jelentősen a tavalyhoz képest. 120-125 milliárd forint körül alakulhatott a baromfiágazat teljes forgalma az első fél évben – a 270 milliárd forintot év végére akár el is érheti − mondta a Napi Gazdaságnak Bárány László. A szakember szerint 2010-hez képest 6-7 százalékos a növekedés. Ezt a takarmányár-robbanás miatti áremelés és az infláció adja.

A teljes éves forgalomból 90 milliárd forintot ad a brojlercsirke-ágazat. Kisebb volt a kitelepített állományok nagysága az év első két hónapjában, egész Európában érvényesült az átmeneti állománycsökkentés. Most újra emelkednek az árak, várhatóan a nyár végétől újra lesz kereslet a piacon – olvasható a Napi Gazdaságban.

Forrás: Napi Gazdaság

Lamborghini, Same, Deutz-Fahr alkatrészt keres? Nálunk megtalálja!