Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

50 milliárd a magyar mezőgazdaságnak

2016. október 4.

Együttműködési megállapodást írt alá az Európai Beruházási Alap (EIF) és az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (Avhga) a magyarországi kis- és középvállalkozások (kkv-k) hitelfelvételének ösztönzése érdekében – közölte hétfőn az Európai Bizottság. A szerződés Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt traktor tulajdonosokat is érinthet.

penz_moneyA brüsszeli testület arról számolt be, hogy a kkv-k versenyképességének erősítését célzó garanciaprogram (COSME) keretében akár kétezer, főként mezőgazdasági vállalat is finanszírozáshoz juthat Magyarországon.

A tájékoztatás szerint összesen 160 millió euróhoz (50 milliárd forinthoz) férhetnek hozzá az érintett vállalkozások a beruházásokat megvalósító, Juncker-tervnek is nevezett Európai Stratégiai Beruházási Alapon (EFSI) keresztül.

A közlemény idézi Navracsics Tibor kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi uniós biztost, aki elmondta: “Örömömre szolgál látni, hogy a magyarországi kisvállalkozások olyan kölcsönökhöz juthatnak majd hozzá a bizottság befektetési alapjának köszönhetően, amelyekhez másképpen nem lenne hozzáférésük.”

Hozzátette, a Juncker-terv sikeresnek bizonyult, ezért tettek javaslatot a program élettartamának és tőkeerejének megduplázására.

“Arra bátorítom a magyar vállalkozásokat, hogy hozzák ki a legtöbbet ebből a lehetőségből és vegyék igénybe ezeket a kölcsönöket a gazdasági növekedés serkentése és a munkahelyteremtés érdekében” – fogalmazott Navracsics.

Reméljük számos gazda – akár Deutz-Fahr, Hürlimann, Lamborghini, Fendt, Same  tulajdonosok is tudják ezzel fejleszteni vállalkozásukat.

 

 

 

Same javítás, Lamborghini javítás, Hürlimann javítás, Deutz-Fahr javítás a Lucrus Hungária Kft-nél.