Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Ellenőrzéssel segítik a gazdákat

2016. június 9.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) azzal is segíti a termelőket az idén, hogy bevezette az előzetes ellenőrzés intézményét, és az egységes kérelmek szankciómentes benyújtási időszakának végén ellenőrzéseket végzett a beadott kérelmeken – közölte Gyuricza Csaba, az MVH elnöke szerdán az MTI-vel. Ez segíthet a termelőknek, akár Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann vagy Fendt géppel dolgoznak.

hurlimann_tractorTájékoztatása szerint az ellenőrzések eredményét – túligénylés, egymásra fedő táblarajzok, illetve hiányzó csatolt dokumentumok esetén – jelzik a gazdáknak, akik ez alapján június 27-éig szankciómentesen javíthatják kérelmeiket, illetve pótolhatják a hiányzó dokumentumokat.

Az előzetes ellenőrzés segítségével a termelők – Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt tulajdonosok is – elkerülhetik a levonásokat és a szankciókat; így magasabb támogatási összeghez juthatnak – hangsúlyozta a hivatal elnöke. Hozzáfűzte: az MVH több alkalommal – és több körben – is informálja az érintetteket a kérelmeikben található hibákról.

Gyuricza Csaba elmondta: a jelenlegi ellenőrzési eredmények alapján mintegy 48 ezer gazdálkodó kérelme szorul javításra, ők a napokban kapják meg az erről szóló értesítést az MVH-tól.

Az MVH elnöke felhívta a figyelmet, hogy csak június 27-ig módosíthatják a termelők szankciómentesen azokat a hibákat, amelyek szerepelnek az előzetes ellenőrzésről szóló végzésben. A hibák javítását az MVH elektronikus felületén tehetik meg a gazdálkodók – tette hozzá.

Amennyiben a hibákat javítják az érintettek, úgy  Magyarország nagyobb biztonsággal hívhatja le a több mint 400 milliárd forintnyi uniós támogatást – jegyezte meg Gyuricza Csaba.

Az MVH elnöke tájékoztatott arról is, hogy a múlt évi egységes kérelmekhez kapcsolódóan az előleg- és a részfizetések után az MVH a jövő héten indítja el a végkifizetéseket. Június 30-áig, a jogszabályban rögzített határidőig az összes jogosult termelő  termelők – Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt tulajdonosok is – hozzájut a teljes támogatáshoz.

Lamborghini javítás, Same javítás, Hürlimann javítás, Deutz-Fahr javítás a Lucrus Hungária Kft-nél. Teljeskörű alkatrészellátás az említett gépekhez.