Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Ismét igényelhető az őshonos állatfajták támogatása

2011. szeptember 7.

E hónap elejétől újra igényelhető az őshonos állatfajták támogatása – közölte a Magyar Agrárkamara szerdán az MTI-vel.
A közlemény szerint a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) ide vonatkozó rendelete alapján szeptember 1-30. között támogatási kérelem nyújtható be a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére.

A szóban forgó rendelet módosítását megelőzően nem volt lehetőségük e jogcímen támogatáshoz jutniuk azoknak a gazdálkodóknak, akik 2010 után kezdtek őshonos állatok tartásával foglalkozni.

A módosítás alapján ezentúl évente lehet támogatási kérelmet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) illetékes megyei kirendeltségéhez.

A most támogatási kérelmet benyújtó jogosultak a 2011. január 1-jétől 2015. december 31-ig tartó támogatási időszak alatt kötelesek az aktuális állatállomány tartásra, illetve a kieső állatok pótlására. Továbbá fontos tudni azt is, hogy csak az ez év január 1-jén már teljesen megfelelő dokumentációval rendelkező állatok/állományok után igényelhető a támogatás – tartalmazza a tájékoztató.

Forrás: MTI

Same, Deutz-Fahr és Hürlimann traktorokhoz alkatrészek a Lucrus Bt-től. Cégünk a traktorok teljeskörű javítását és karbantartását vállalja, az ország egés területén.