Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Javaslatot vár minisztereitől a kormány az öntözési gondok megoldására

2012. november 19.

Az év végéig kell előterjesztést tennie az aszály idején jelentkező öntözési problémák megoldására Pintér Sándor belügyminiszternek Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter közreműködésével. A kabinet célja az, hogy a gazdák ingyenesen használhassanak mezőgazdasági célú vizet – derül ki a Magyar Közlöny pénteki számából.

A két tárcavezető feladata, hogy december 31-ig mutassa be azokat a műszaki, pénzügyi feladatokat, amelyek az aszály megelőzésében és kezelésében való állami szerepvállalással, a vízhiányos időben kiemelten jelentkező öntözési problémák megoldásával, valamint az állami tulajdonban lévő vízfolyások és vízi létesítmények vagyonkezelésével és üzemeltetésével kapcsolatosak. A minisztereknek javaslatot kell tenniük a feladat végrehajtását biztosító intézménynek az államigazgatási szervezetrendszerben való elhelyezésére, továbbá a szükséges jogszabály-módosításokra is.

A kormányhatározat szerint a rendszernek 2013. július 1-jétől folyamatosan működnie kell, és a vízi létesítmények üzemeltetési költségének kivételével ingyenesen kell biztosítania az érintettek számára a mezőgazdasági célú vízigénybevétel lehetőségét.

Pintér Sándornak feladata az is, hogy azonnali hatállyal dolgozza ki a 2014-ig üzembe helyezhető sík- és dombvidéki tározók megvalósításának pénzügyi feltételeit.

Forrás: MTI

A víz létszükséglet a mezőgazdaságban, de megbízható gépekről sem lehet lemondani. A Lucrus Hungária Kft. teljeskörű alkatrészellátást kínál Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt típusó traktorokhoz. A mezőgazdasági vontatók javítását végezzük műhelyünkben, illetve kiszállással az ország bármely településén.