Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Több ezer lóerős traktorok versenyeznek itthon

2016. július 15.

Öt ország, Anglia, Dánia, Hollandia, Németország és Olaszország 25 csapata méri össze tudását és erejét augusztusban Hajdúböszörményben, a MITAS Traktorhúzó Európa Kupa keretében – közölte a Hajdúböszörményi Traktorhúzó Egyesület elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón. Reméljük lesz Same Deutz-Fahr, Lamborghini esetleg Fendt vagy Deutz-Fahr a gpek között.

img_5817Ficsor László tájékoztatása szerint augusztus 13-án a Light Modified, 3,5 tonnás, kerozinnal hajtott versenytraktorok, egy nappal később pedig a ProStock dízel hajtású versenytraktorok futamára kerül sor.

A versenyzőknek az erőgépeikkel 5-25 tonnás súlypadot kell speciális föld-agyag pályán 120 méterre elhúzniuk minél rövidebb idő alatt – magyarázta a verseny lényegét az egyesület elnöke. A hivatalos versenyszámok mellett amatőr magyar traktorhúzók is megmérkőznek a súlyhúzással, de az idén először agráripari szakképzésben résztvevő diákok is megmutathatják ügyességüket – tette hozzá.

Utóbbi kapcsán Ficzere Róbert, a  helyi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző iskola és Kollégium igazgató-helyettese elmondta: két határon túli ás nyolc hazai mezőgazdasági középiskola tanulói a Traktoring mezőgazdasági ügyességi verseny keretében traktorhúzásban, traktoros ügyességi versenyen, gyorsasági kerékcserében, vetőmag- és gyomnövény felismerésben, főzésben és gokartversenyen mérik össze ügyességüket. Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt gépek is alkalmasak lehetnek ilyen versenyekre.

Az augusztus 12-én kezdődő háromnapos programsorozat nagy érdeklődéssel várt eseménye lesz a karneváli felvonulás. A népszerű rendezvényen együtt vonulnak fel versenytraktoraikkal, munkagépeikkel, kamionjaikkal, szekereikkel a helyi lakosok és az eseményre Hajdúböszörménybe érkezők – fűzte hozzá.

A programsorozat részeként ötödik alkalommal rendezik meg a Hajdúsági Expót mintegy félszáz kiállító részvételével. Saját portékájával a hét hajdúváros is ott lesz majd a vásárban.

Az expóhoz kapcsolódóan a kelet-magyarországi agrárfórumon az ágazat időszerű kérdésiről kapnak tájékoztatást a környékbeli gazdák – jegyezte meg Kiss Attila.

Same alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész, Fendt alkatrész, Lamborghini alkatrész, Hürlimann alkatrész a Lucrus Hungária Kft-től. Traktorjavyítás és karbantartás.