Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Jók az idei terméshozamok, de kevés az eső

2011. november 24.

Az idén a termőföldek jó átlaghozamokat hoztak, a piaci árak is jók, problémát most az okoz, hogy kevés eső esett eddig, s ezért a 2012-es kilátások egyelőre nem túlságosan biztatóak – mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Hozzátette, az időjárás a betakarítási munkáknak kedvezett, a talajmunkáknak azonban nem. Tavaly a legnagyobb probléma az volt, hogy túl sok volt a víz, nagyok voltak a belvízkárok, az idén viszont csak 240-500 milliméter között volt a csapadék az országban, s ez a mennyiség is nagy eltéréseket mutat településenként megyénként és országosan.

Az államtitkár elmondta, ahol volt eső, ott kikelt az őszi vetés, de főleg a repcénél az elvetett mag nagy része nem bújt ki a földből. A káposztarepce kelési aránya 40 százalék körüli, az elvetett 272 ezer hektárból csak 137 ezer hektáron kelt ki: 24 ezer hektárt már kitárcsáztak, 17 ezer hektáron más kultúrát vettek, s 100 ezer hektáron még nem döntötték el a gazdák, mit tesznek.

A őszi kalászosok jobban állnak, de ezek kelése is hiányos, s a fejlettségük is elmarad az ilyenkor szokásostól.

Forrás: MTI

Alkatrészt keres Same, Hürlimann traktorhoz? A Lucrus Bt teljeskörű ellátást biztosít az említett gépekhez, amelyek karbantartását és javítását is végzi országosan.