Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Jól teleltek az őszi vetések, időben érkezett az eső

2016. április 26.

77_Fendt_600_5colJól teleltek az őszi vetések, jó időben érkezett az eső, mert a soványabb területeken már az aszály jelei mutatkoztak – mondta a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke hétfőn az MTI-nek. A jellemzést talán meg tudják erősíteni olyan gazdák is, akik Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr traktorral termelnek.
Vancsura József közölte: az őszi kalászosok és a repce jól telelt. Az őszi kalászosok növényállománya azonban heterogén, a belvizes területeken, valamint ott, ahol takarékoskodtak a műtrágyával, a növények fejlettsége nem mindig megfelelő.

A mostani 3-15 milliméter csapadék jókor jött, mert a kevésbé jó adottságú (sovány) és a vízzel kevésbé ellátott területeken már az aszály egyes jelei is mutatkoztak – tette hozzá. Az aszály pedig a Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr tulajdonosoknak is rossz.

Elmondta, a gazdálkodók várják a májusi esőket is, ami most tényleg aranyat ér majd a szántóföldi növények számára. A gazdák a tavaszi vetéssel szokás szerint a jövő hónapban végeznek – tájékoztatott a GOSZ elnöke.

Same alkatrész, Lamborghini alkatrész, Fendt alkatrész, Hürlimann alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész egy helyen a Lucrus Hungária Kft-nél. Traktorjavítás és karbantartás.