Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Jön a pénz a tejeseknek

2014. május 6.

Elindította az átmeneti nemzeti tejtámogatás végkifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) május első napjaiban. Közel 1500-an kapnak több mint 1,1 milliárd forintos támogatást a folyamat nyomán. Közöttük lehetnek Same, Laborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr tulajdonsok is.

A tej élet, erő, egészségAz MVH közleménye emlékeztet, hogy az átmeneti nemzeti tejtámogatás bázisjogosultságonként 4 forintos támogatási összegéből 1,95 forintos előleget kaphattak az arra jogosultak. Az előlegfizetés keretében több mint 3,6 milliárd forintot fizettek ki csaknem 5000 gazdálkodónak. A támogatottak egy része rendelkezhet Lamborghini, Deutz, Hürlimann, Fendt vagy Same traktorral.

A átmeneti nemzeti tejtámogatás teljes kerete 7,7 milliárd forint – közölte az MVH.

A tejtámogatáson túl a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal azt is bejelentette, hogy megkezdődött a cukorrépa-termelők támogatási kérelmeinek benyújtása.

Május 1-jétől nyújthatják be a cukorrépa-termelők a mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatási kérelmeiket – hívta fel a hivatal. A közlemény szerint a kérelmek kizárólag postán juttathatók el a hivatalhoz, a postára adás legutolsó dátuma 2014. június 2-a lehet.

Az igénylés feltételei között szerepel, hogy a kérelmező (Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt tulajdonos is lehet) a 2014/2015-ös gazdasági évre akár saját jogán, integrátoron, termelői csoporton keresztül, vagy egyéb jogcímen szállítási joggal, valamint szállítási szerződéssel rendelkezik.

Gyári alkatrészek Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann traktorokhoz a Lucrus Hungária Kft-től. Cégünk javítja is az említett típusokat.