Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Keresik Magyarország kedvenc almáját

2014. június 2.

Az iskolagyümölcs-program, valamint a magyar alma népszerűsítésére indult rendezvénysorozat egyes állomásain kóstoltatás után a helyszínen, valamint online is lehet szavazni Magyarország kedvenc almafajtájára. Olyan alma is nyerhet, amelynek termesztésénél Same, Lamborghini, Hürlimann, Deutz-Fahr vagy Fendt traktorral dolgoztak.

A Nemzeti Iskolagyümölcs-program kommunikációs kampányának keretében háromállomásos roadshow indult, amelynek nyitórendezvényét Nyíregyházán tartották szombaton. A kezdeményezés a Vidékfejlesztési Minisztérium 2013-ban indított almakampányához kíván csatlakozni a tárca szombati közleménye szerint.

Nyíregyháza után június 7-én Budapesten, június 14-én pedig Győrben lesz kóstoltatás és szavazás, online szavazni pedig a kedvencalmafa.hu internetes oldalon lehet hat héten keresztül. A szavazatok összesítését követően a győztes almafajtát július végén, a zárókonferencia sajtótájékoztatóján jelentik be. Bizonyára lesznek olyan résztvevők, akik egyébként Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann vagy Fendt géppel dolgoznak.

A Nemzeti Iskolagyümölcs-program része az Európai Iskolagyümölcs-programnak, amelynek küldetése, hogy hosszú távon szerepet vállaljon a gyerekek helyes táplálkozási szokásainak kialakításában. A programhoz összesen 25 EU-tagállam csatlakozott.

A kormány 2010 óta 500 millió forintról 1200 millió forintra emelte a program költségvetési hozzájárulását, így mára már 2032 iskola több mint 538 ezer diákja kap heti legalább két alkalommal, legalább kétféle gyümölcsöt.

Az alma vagy almafa (Malus) a rózsavirágúak (Rosales) rendjébe és a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó nemzetség. Az almafa termése gömbölyded, két végén bemélyedés található. A felső mélyedésből ered a rövid kocsány, ezzel csüng a fán. A másik mélyedés öt apró, elszáradt csészelevelet rejt.

Az alma viaszos héja a jóízű gyümölcshúst veszi körül. Ezen belül öt hártyás rekeszben ülnek a magvak. Az ilyen termést nevezzük almatermésnek.

Almatermesztők előszeretettel használnak Same, Lamborghini, Deutz-Fahr, Hürlimann, Fendt traktort. Ezekhez a gépekhez a Lucrus Hungária Kft teljeskörűen kínál új alkatrészeket.