Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Kétmilliárd forintra lehet pályázni még a héten

2011. október 13.

Még a héten, azaz október 14-ig lehet támogatási kérelmet benyújtani arra a 2 milliárd forintra, melyet a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) írt ki a belvízvédelemi, a vízkár-elhárítási és az öntözési munkákkal kapcsolatos feladatok elvégzésére, valamint melioráció fejlesztésére – emlékeztet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott  legfrissebb tájékoztatójában a Magyar Agrárkamara (MA).

A szaktárca idevonatkozó rendelete alapján szeptember 15. és október 14. között lehet az idén támogatást igényelni a szóban forgó fejlesztésekre. A támogatási kérelmet a lakhely vagy a székhely szerinti regionális illetékességű Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) kirendeltséghez kell benyújtani postai úton.

Magyarország egyes térségeire kettős veszélyeztetettség jellemző, belvíz és aszály is sújthatja ugyanazt a területet. A szárazság elleni védekezést szolgálja a környezetkímélő, víz- és energiatakarékos öntözőrendszerek kialakításának támogatása. Az öntözéses gazdálkodás a többlettermelés révén lehetővé teszi, hogy kis termőterületű gazdaságok is életképessé váljanak.

A talaj védelmét, vízmegtartó képességének növelését pedig segíti a meliorációs beavatkozások ösztönzése. A vízelvezető és -visszatartó árkok, a talajcsövezés kiépítése a minőségi termelést biztosítja.  A támogatási kérelmet önkormányzatok, vízgazdálkodási társulatok, mezőgazdasági termelők, Zöldség-Gyümölcs Termelői Csoportok, Termelői Csoportok, nonprofit gazdasági társaságok nyújthatnak be.

A tárca kiemelt figyelmet fordít a kis – legfeljebb 20 hektáros – területen gazdálkodók segítésére – jegyzi meg a Magyar Agrárkamara tájékoztatója.

Forrás: MTI

Teljeskörű alkatrészkínálat Same, Hürlimann és más nyugati (olasz, német) traktormárkákhoz.