Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Kevesebb az elöntött terület

2015. február 26.

Kevesebb, mint 88 ezer hektár van víz alatt, és egy szakaszon van harmadfokú készültség a belvíz miatt – tájékoztatta az Országos Vízügyi Főigazgatóság csütörtökön az MTI-t. Ezeken a területeken a Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt vagy Deutz-Fahr géppel rendelkezők sem tudnak a megszokott módon dolgozni.

Kilenc vízügyi igazgatóság területén összesen 37 belvízvédelmi szakaszon van készültség, egy szakaszon harmad-, tizenhét szakaszon másod-, és tizenkilenc szakaszon elsőfokú. A 87 700 hektár belvízzel elöntött területből vetés és szántó közel 49 ezer hektár, 123 szivattyútelep működik, és 524-en vesznek részt a védekezésben.

Csökkent a mezőgazdasági területeket borító víztükör a Közép-Tisza térségében. A szolnoki vízügyi igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszából ötön folytatnak védekezést: a cibakházi és a jászberényi szakasz változatlanul másodfokú, a karcagin. Az igazgatóság területén 10 850 hektárt borít belvíz. Ilyen körülmények között nehezebb a földművelés, több műszaki hiba fordulhat elő a gépeknél, így a Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr traktoroknál is.

Több mint ezer hektárral, 41 850 hektárra csökkent az elöntött terület az Alsó-Tisza vidékén, ebből 23 050 hektár vetés vagy szántó – tájékoztatta Borza Tibor védelemvezető-helyettes csütörtökön az MTI-t. A szakember közölte, a legnagyobb az elöntött terület Csongrád megyében, ahol 32 ezer hektár van víz alatt. Azonban, mint írták, az elöntött terület a talaj telítettsége miatt – a szivattyúzások ellenére is – várhatóan csak lassan fog csökkenni, mert a téli időszakban sem a párolgás, sem a növényzet nem segíti a belvizes helyzet javulását.

A Lucrus Hungária Kft-nél beszerezhető többek között: Lamborghini alkatrész, Same alkatrész, Hürlimann alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész és Fendt alkatrész is. Cégünk vállalja Same, Deutz-Fahr, Lamborghini, Hürlimann traktorok javítását.

Forrás: MTI