Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Kiegészítő támogatást kaphatnak a cukorrépa-termelők

2012. szeptember 2.

Az idén összesen 1,18 milliárd forint összegű nemzeti kiegészítő támogatásra nyújthatnak be kérelmet a cukorrépa-termelők a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent vidékfejlesztési miniszteri rendelet szerint.

A keret túligénylése esetén a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) arányos visszaosztást alkalmaz. A támogatás mértéke kvótacukor előállításához felhasznált 16 százalékos cukortartalomra átszámított cukorrépa-tonnánként legfeljebb 5 euró 65 centnek megfelelő forintösszeg, egy hektár cukorrépa után legfeljebb 390 euró támogatás adható.

Támogatásra az a termelő jogosult, aki cukorrépa hasznosítási ágként művelt földterületre egységes területalapú támogatásra (SAPS) jogosult. Jogosult támogatásra az is, aki a 2011/2012-es gazdasági évben cukorrépa termékértékesítési szerződéssel rendelkezik, aki a 2011/2012-es gazdasági évben a kvótajogosult kvótájának megtermeléséhez cukorrépát szállított.

Jogosult továbbá az a termelő is, aki a 2011/2012-es gazdasági évre vonatkozó szállítási joggal rendelkezik, és támogatási jogosultsággal a támogatási kérelem benyújtásakor nem rendelkezik vagy azt megelőzően sem rendelkezett.

A támogatási kérelmet egy példányban, 2012. szeptember 3-tól október 1-jéig az MVH által rendszeresített és az MVH honlapján közzétett nyomtatványon lehet benyújtani.

Az MVH a kérelmeket legkésőbb november 30-ig elbírálja, a támogatás kifizetéséről a támogatási jogosultságot megállapító határozat jogerőre emelkedésétől számított harminc napon belül intézkedik.

Forrás: MTI

Gyár alkatrészek Deutz-Fahr, Lambroghini, Same, Hürlimann és Fendt gépekhez. A traktorok teljeskörű javítását is végezzük.