Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Kiosztották a mezőgazdasági nagydíjakat

2013. április 10.

Kiosztották a Magyar Állattenyésztésért, valamint a Magyar Növénytermesztésért Termékdíjat, az elismerést a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. három terméke – a Protocell, az Amino-Koktél termékcsalád és a Hydro-gel -, valamint a Vet-Nutrition-Consulting Kft. Gold Naturalis TX kiegészítő takarmánya érdemelte ki.

Az április 26-án kezdődő XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett díjat kedden adták át Hódmezővásárhelyen.

Wagenhoffer Zsombor, a Magyar Állattenyésztők Szövetségének igazgatója elmondta, a pályázatra olyan új, újszerű terméket, termékcsoportot, technológiát, marketing stratégiát, üzletpolitikai eszközrendszert vártak, amelynek alkalmazása jelentősen javítja a gazdálkodás minőségét, jövedelmezőségét. Tájékoztatása szerint az idén összesen 23 pályázat érkezett a termék nagydíjra.

A Vet-Nutrition-Consulting Kft. a Gold Naturalis TX kiegészítő takarmányával nyerte el az elismerést. A nagydíj odaítélésével elismerték a magyar tulajdonú cég hosszú évekre visszanyúló kutató-fejlesztő tevékenységét, a termék komplex hatását és azt is, hogy 100 százalékban természetes anyagokból készül – mondta a díj átadásakor Wagenhoffer Zsombor.

A Gold Naturalis TX kifejlesztésénél a cél az volt, hogy egy olyan immunrendszert erősítő takarmány-kiegészítőt állítsanak elő, amely képes az állati szervezetbe jutva a káros anyagokat semlegesíteni. A készítménnyel végzett tudományos kísérletek megerősítették, hogy a kérődző és abrakfogyasztó állatok számára egyaránt hatékony.

A másik nagydíjas, a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft. évente visszatérő résztvevője a dél-alföldi kiállításnak, és korábban is kiérdemelte már a nagydíjat. A 100 százalékban magyar tulajdonú cég három termékkel pályázott, valamennyi saját fejlesztés, döntően hazai alapanyagokra épül.

Az Amino-koktél termékcsalád tejelő szarvasmarhák részére kifejlesztett melasz alapú folyékony fehérje. A melasz amellett, hogy kiváló energia- és fehérjeforrás, ár-érték aránya is nagyon kedvező. A Protocell, Protocell Omega szintén egy kedvező árfekvésű hazai készítmény. Hatását sertéseknél vizsgálták, ez alapján tizedével javult az állatok takarmányhasznosítása. A harmadik termék, a Hydro-gel a napos baromfik dehidratációjának és energiahiányának elkerülésére szolgál. Alkalmazásával a napos kori elhullás csökken, javul a takarmány-hasznosítás, és az állatok súlya is jobban gyarapszik – mondta el a szakember.

A XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat április 26. és 28. között rendezik Hódmezővásárhelyen. Az 1994-től folyamatosan bővülő seregszemlére a korábbi évekhez hasonlóan az idén is több mint 400 kiállítót várnak.

Forrás: MTI