Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

Közepesen jó évet várnak a szántóföldi növénytermesztésben

2016. április 21.

Nem kiugró, de összességében jó-közepes évet várnak a szántóföldi növénytermesztésben, az alacsony világpiaci árak miatt viszont elveszhet a nyereség – írta szerdai számában a Világgazdaság. Utóbbi hírnek kevés hazai gazda tud örülni, a Same, Lamborghini, Hürlimann, Fendt és Deutz-Fahr tulajdonosok sem.

lamborghini_tractorVancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke a lapnak azt mondta, hogy az őszi kalászosok és a repce vetései ígéretesnek tűnnek, miközben a belvíz sem okozott akkora kárt, mint azt a gazdák korábban hitték. Mint mondta, közel egymillió hektár betakarított területre számítanak, és ennek alapján akár 4-5 millió tonna búza is lehet, viszont sok múlik a következő időszak időjárásán, mert szükség lenne a csapadékra.

A kukorica és a napraforgó vetése is jól halad, napokon belül befejeződik. A kukorica esetében kisebb termőterületen takaríthatnak majd be termést, mint tavaly, ám a kismértékű szárazság miatt nincsenek nagyobb gondok.
Nagyobb probléma a lap szerint, hogy az árak nagyon alacsonyak, ezért a legtöbb piaci szereplő nem tud érdemi nyereséget termelni, sőt, sokuk tevékenysége veszteségbe fordul át.

Tudta?

Mint a wikipédia elmondja, a gabona azoknak a perjeféléknek az összefoglaló elnevezése, amelyeket táplálkozás céljára felhasználható magjaik miatt termesztenek. Ősidők óta az emberiség fő táplálkozási elemei közé tartoznak. A gabonafélék lisztjéből sült, erjesztett tészta a kenyér, az emberiség számára kezdettől fogva alapvető néptáplálék volt. Ezért a gabonaféléket bármely más haszonnövénynél nagyobb mennyiségben termesztik világszerte. A szénhidrátban gazdag gabonafélék alapélelmiszernek számítanak; egyes fejlődő országokban a rizs, a búza vagy a kukorica adja szinte a teljes étrendet. A fejlett országokban fogyasztásuk mérsékeltebb és változatosabb, de itt is alapvető.

Szántóföldi gépekhez teljeskörű alkatrészellátást biztosít a Lucrus Hungária Kft, ha az említett traktorhoz Same alkatrész, Lamborghini alkatrész, Hürlimann alkatrész, Fendt alkatrész, Deutz-Fahr alkatrész szükséges. Javítás és karbantartás országosan.