Same, Hürlimann, Lamborghini, Deutz-Fahr, Fendt

Tel.: +36-30-382-6192
+36-30-913-5992

Lucrus Hungária KFT.

630 millió méhészeti támogatás fizetnek ki

2013. július 8.

Megkezdi 6597 jogosult méhész gazdálkodó (Lamborghinit használóknak is) számára a varroa atka elleni gyógyszeres védekezéshez igényelt támogatások, összesen 632,8 millió forint kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH)

Az MVH hétfői közleménye ismerteti: befejezték a méheken élősködő parazita, a varroa atka elleni, a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban szereplő gyógyszeres védekezés támogatására benyújtott kérelmek bírálatát, így július második hetében megkezdik a támogatás kifizetését.

A benyújtott támogatási kérelmekben foglalt jogos igények meghaladták a támogatási rendeletben meghatározott maximálisan rendelkezésre álló keretösszeget. Ezért a jogos igényeket arányosan csökkenteni kellett – jelzik a közleményben.

Az arányos csökkentés alapján a méhészek a jogosan igényelt támogatási összeg 80,67 százalékának megfelelő támogatásban részesülhetnek. A támogatási összegek kifizetését az MVH előreláthatóan július végéig befejezi – áll a tájékoztatásban.

A méhekről:

A méhek repülő rovarok, amelyek közeli rokonságban állnak a darazsakkal és a hangyákkal. Külön vonalat képviselnek az Apoidea főcsaládban, jelenleg az Anthophilák közé soroltak. Megközelítőleg 20 000 ismert fajuk létezik, habár sokuk nincsen leírva, illetve besorolva. Ennek köszönhetően a számuk feltehetően magasabb. Az Antarktiszt kivéve az összes kontinensen előfordulnak.

A méhek legtöbbje alig ismert. A legkisebb a törpe méh (Trigona minima), ami körülbelül 2,1 mm hosszú. A legnagyobb a Megachile pluto – kifejlett egyedeinek hossza megközelíti a 39 mm-t. Az északi féltekén a leggyakrabban előforduló fajok a karcsúméhek (Halictidae) családjába tartoznak. Legismertebb fajuk a háziméh, amely több más fajhoz hasonlóan mézet termel.

Forrás: MTI, Wikipédia

Méhekkel foglalkozó és más mezőgazdasági ágban tevékenykedő vállalkozásoknak is: alkatrészek Lamborghini, Same, Deutz-Fahr, Hürlimann és Fendt gépekhez. Traktorjavítás országosan.